1 oktober 2024

Onze favoriete keukentrends op de beurs

Vorige week hebben Wim, Angelique en Linn volop inspiratie opgedaan op de keukenbeurs in Duitsland. Benieuwd naar hun favoriete keukentrends? Lees dan verder!
 
Hieronder laten we een aantal ontwikkelingen zien die ons opvielen en trends die we zeker in onze showroom gaan laten zien!

De favoriete keukentrends van ons team

Wim:

“Wat ons opviel waren de zachte pasteltinten, gecombineerd met lichte houtkleuren. Hiermee loopt Nederland voorop, want in de rest van Europa zie je nog voornamelijk donkere kleuren. 
 

Vooral qua keukenopstelling heb ik veel nieuwe ontwerpideeën opgedaan. Nobilia presenteerde een nieuw ladesysteem: de N-box – een slank ladeframe met verborgen geleiding onder de lade. Een prachtige minimalistische stijl!

Klanten gaan deze nieuwe laden zeker terugzien in onze showroom, net als de nieuwe kleuren en hoge kastdeuren die nu helemaal in zijn.”

Wat ons opviel waren de zachte pasteltinten gecombineerd met licht hout.

De favoriete keukentrends van Angelique

Angelique:

“Vooral de natuurstenen werkbladen met in het blad verzonken kookpitten vond ik prachtig en heel strak! Ook de koper/bronskleurige spoelbakken vond ik mooi.

Er waren veel ronde vormen, bijvoorbeeld ronde spoelbakken en werkbladen in organische vormen. Ook werden er veel materialen gemixt, bijvoorbeeld een hdf werkblad met een toplaag van gerecycled glas.

Verder zagen we apparatuur met een afneembare draaiknop, zodat je zelf kunt kiezen of je de tiptoetsen gebruikt of liever aan de knop draait. Ook kan de knop middels een magneet links of rechts bevestigd worden. Dat vond ik heel gaaf!

De afwerking voor kastjes, lades en apparatuur met een strip in verschillende kleuren vond ik ook heel mooi. Een mooi detail: Deze kleuren komen ook in de (afneembare) knop terug!”

We zagen veel spoelbakken en werkbladen in organische vormen .

Linn:

“De verschillende keukenopstellingen vond ik inspirerend. Er was bijvoorbeeld een keuken met een doorgang naar de bijkeuken via hoge kasten. Ook duurzaamheid was een belangrijk thema.

We zagen twee identieke keukenopstellingen, maar de prijs van de ene keuken was €10.000,- en de andere keuken kostte €5.000,-. Doordat er gebruik werd gemaakt van verschillende materialen en apparatuur of een andere indeling van kasten, zagen de keukens er hetzelfde uit, maar scheelden ze wel flink in prijs. Met dit voorbeeld kun je goed zien dat een voordelige keuken geen andere uitstraling hoeft te hebben dan een duurdere keuken.

Verder zagen we een testruimte waar onderdelen van de gehele keuken voortdurend getest worden. Door een robot worden de keukenkasten steeds open en dicht gedaan, zoals dat thuis ook gebeurt. Fronten worden met stoom ‘bespoten’ om het kookvocht/kookstoom na te bootsen, om te testen wat dit met een front doet. Zo wordt de kwaliteit steeds verder geoptimaliseerd!”

Een voordelige keuken hoeft geen andere uitstraling te hebben dan een duurdere keuken.

Dit blogartikel delen?
Ons team verzamelt keukentrends op de beurs

Kom langs en laat u inspireren

We nemen graag de tijd om u te helpen met een persoonlijk advies op maat voor uw nieuwe keuken. De koffie staat klaar!