Ontdek de landelijke keukenstijl

De landelijke stijl was vroeger enorm populair, en heeft daardoor bij sommigen nog steeds het image ‘ouderwets’ of ‘oubollig’ te zijn. Niets is minder waar. Landelijke keukens maken een comeback. Van ‘ouderwets’ naar ‘ouderwets gezellig’. Een stukje nostalgie en vooral warmte die je terug brengt naar het hart van je huis. De stijl is enorm breed. Van de klassieke landelijke keuken met de creme kleurige kastjes met kaders in de deurtjes, tot de modernere rustieke farmhouse.

Van klassiek landelijk tot moderne farmhouse

Eiken hout of warme, verzadigde kleuren

Qua kleurenpalet zien we veel zachte en warme tinten. Als je het licht en luchtig wilt houden kun je kiezen voor beige, lichtgrijs of daartussenin: greige. Wit is ook een veel gekozen kleur, alhoewel nooit helemaal spierwit. Wil je meer kleur aanbrengen in je keuken kun je kijken naar warme verzadigde kleuren zoals oud groen, roestrood of een prachtige blauw-grijs tint. En helemaal aan de andere kant van het spectrum vind je kleuren zoals zwart, donkerblauw, donkergroen of antraciet grijs. Overigens is een eiken keukenkastje altijd goed voor deze stijl en wordt het vaakst gekozen door onze klanten.

Eiken front met betonnen werkblad

Creëer je eigen landelijke droomkeuken van Duitse kwaliteit bij KüchenTreff.

Easytouch wasbak

De handgrepen zijn de kroon op je landelijke keuken

De handgreep is een van de grootst bepalende factoren in je landelijke keuken. Van glimmend brass/goud knoppen, tot matzwarte stalen handgrepen, je kunt hier helemaal los. Door te variëren met de handgreep kun je ook weer verschillende stijlen combineren (zoals de industriële stijl). Kom inspiratie opdoen in een van de showrooms en kijk wat je mooi vindt.

Wat betreft het werkblad zien we dat graniet een echte winnaar is. Een zwart stenen blad steekt mooi af tegen de lichte en warme kleur van de (eiken) kastjes. Maar heb je wel eens gedacht aan een blad van beton of staal? Een verrassende combi die je keuken net even een iets stoerdere en modernere uitstraling geeft.

Wil je de stijl echt tot in de puntjes doorvoeren kun je ook kiezen voor zo’n ruime verlaagde wasbak in dezelfde stijl als het werkblad. En dan mag natuurlijk een losstaand fornuis ook niet ontbreken. 

Tip: overweeg eens een landelijke basis met moderne details en afwerking. Niet voor niets wordt de landelijke stijl gecombineerd met bijna elke andere keukenstijl die er is. De warmte en gezelligheid die het met zich meebrengt is voor velen een belangrijke factor. Kies een strakke greep, matzwarte kraan en strak afgewerkt keukenblad. 

Kom langs en laat je inspireren

Bekijk onze online agenda en boek een vrijblijvende afspraak voor voor het tijdstip dat voor jou het beste uitkomt.