Ontdek de moderne keukenstijl

De moderne keuken focust op vorm en functie. Door het strakke design wordt het vaak ook gezien als een tijdloze keukenstijl waar je nog jaren plezier van hebt. Bij tijdloze en moderne keukens zijn er niet echt vaste regels om aan te houden. Om deze stijl te creëren kun je een aantal richtlijnen aanhouden, maar laat je je vooral niet tegenhouden om te combineren met elementen uit andere keukenstijlen voor een spannend effect. Een keukenstijl die jou op het lijf geschreven is. Een moderne keuken heet niet voor niets zo: uitgerust met de nieuwste technische snufjes zet je binnen no-time een heerlijke maaltijd op tafel.

Een strakke ruimtelijke keuken uitgerust met de nieuwste technische snufjes.

Horizontale lijnen

Strakke lijnen en hoekige vormen. Door te kiezen voor brede lades en een keukenbladen zonder rondingen benadruk je de horizontale lijnen die de moderne keuken zo ruimtelijk maken.

Een echte klassieker in de moderne keukenstijl is de witte hoogglans keuken zonder zichtbare grepen. Een sneeuwwitte keuken weerkaatst veel licht, waardoor iedere ruimte oplicht en groter lijkt. De hoogglans afwerking en strakke lijnen van de greeploze keuken versterken dit. Daar tegenover staat dan weer de matzwarte keuken die veel sfeer, luxe en allure in je keuken brengt. 

Creëer je eigentijdse moderne droomkeuken van Duitse kwaliteit bij KüchenTreff.

Hoogglans wit of juist een spannende two-tone

In de moderne keuken zien we veel basiskleuren zoals wit, zwart, (licht)grijs en aardetinten. Verzadigde kleuren zoals olijfgroen, wijnrood of nachtblauw zijn ook populair. Maar je kan in een moderne keuken met elke kleur wegkomen. Door bijvoorbeeld voor het kookeiland een andere kleur te geven dan de kastenwand creëer je een twotone-stijl die verrassend speels oogt. Qua combinaties kun je hier ook weer alle kanten op. Twee tinten van dezelfde kleur, contrasterende kleuren zoals zwart-wit of juist in materialen zoals hout met matzwart.

Een ruimtelijk kookeiland

De opstelling van een moderne keuken benadrukt opnieuw de horizontale lijnen en ruimtelijkheid. Het kookeiland is gelieft bij veel KuchenTreff-klanten. Heb je minder beschikbare ruimte? Een parallelle keuken (twee regels) is ook een mooie oplossing. Uiteraard kijken we altijd met je mee naar de ruimte en passen we het design daar op aan. Misschien zelfs wel opties waar je nog niet aan had gedacht. Neem de afmetingen van de ruimte mee naar de afspraak, zodat we goed met je mee kunnen denken.

Havanner zwart met sherwood donkerbruine keuken

Slimme apparatuur

Slimme apparatuur mag natuurlijk niet ontbreken in de moderne keuken. Verhoog je plezier en gebruiksgemak in de keuken. Met de drie-in-één stoomoven (magnetron, oven en stoomoven) maak je binnen een handomdraai de lekkerste gerechten. Oven alvast laten opwarmen voordat je thuiskomt? Dat kan via een app. Vaatwasser ’s nachts tijdens daluren laten draaien? Stel een wasroutine in die bij je past met onze slimme vaatwassers. Kom gerust eens langs in onze showrooms om het zelf te ervaren.

Kom langs en laat je inspireren

Bekijk online onze agenda en boek een vrijblijvende afspraak voor wanneer het jou uitkomt.