Ontdek de industriële keukenstijl

De perfect ingerichte industriële keuken begint bij de basis. Zoals bij iedere stijl is er geen vaste standaard en dat geldt zeker voor deze stijl: je kunt ‘m combineren met bijna iedere andere stijl. Verrassend genoeg gaan de landelijke/farmhouse stijl vaak goed samen met de industriële stijl. Toch zijn er een aantal dingen belangrijk om mee te nemen in je design. Felgekleurde hoogglans keukenkastjes zijn bijvoorbeeld geen goede match voor de basis van je industriële keuken. 

Ga voor natuurlijke materialen en donkere kleuren (alhoewel we ook steeds meer stoere witte industriële keukens zien!). Een ruwe, haast onbewerkte look is wat deze stijl kenmerkt. Kies voor keukenkastjes met houtlook, steenlook (meestal beton), of een matte donkere tint. Ondanks de vaak ruwe en stoere materialen, zorgen deze juist voor een warme sfeer in de keuken. Vooral het werkblad is bepalend voor de basislook van deze keuken. We zien veel grove houten werkbladen en een onbewerkte of verweerde look. Absoluut een mooie optie. Een stalen RVS werkblad of betonnen werkblad zijn ook zeker het overwegen waard.

In de industriële keuken vindt je natuurlijke materialen en donkere kleuren in combinatie met luxe afwerking.

Je stalen afzuigkapkanaal maakt een krachtig statement

Qua apparatuur en afwerking kun je met deze stijl helemaal los. In plaats van alles wegwerken, is er in deze stijl juist veel zichtbaar. Kies voor robuuste apparatuur die een statement maken. Zo hoef je bijvoorbeeld het kanaal van de afzuigkap helemaal niet weg te werken, maar kun je die stalen buis prima zichtbaar aan het plafond bevestigen. Mocht je toevallig een onbewerkte bakstenen muur in je keuken hebben kun je die ook zo laten. Ook kun je je pannen buiten de kastjes ophangen aan een rails aan de muur. Bonuspunten voor een trolley of bar cart met snijblok. Stalen accenten maken het af.

Zwart matte keuken met stalen accenten

Creëer je eigen luxe industriële droomkeuken van Duitse kwaliteit bij KüchenTreff.

Industriële keukens

Verfijnde details met een focus op de ruwe materialen

Denk je nu ‘nou, het mag allemaal wel wat minder grof’? Je kunt de industriële stijl ook makkelijk een luxe uitstraling geven door verfijnde details aan te brengen. Leg bijvoorbeeld de focus vooral op de materialen van de gehele keuken (denk hierbij ook aan je achterwand en vloer). Maak gebruik van verborgen led strips die zacht licht aanbrengen onderaan het keukenblad en breng een industrieel accent aan met bijvoorbeeld een industriële hanglamp of barkrukken. Zo oogt het geheel wat luxer en verfijnder, maar nog steeds stoer en warm. 

Kom langs en laat je inspireren

Bekijk online onze agenda en boek een vrijblijvende afspraak voor wanneer het jou uitkomt.