28 mei 2024

De voordelen van een Quooker kraan

Hoe duurzaam en energiezuinig is een Quooker kraan? En is het systeem echt zo waterbesparend? Op deze vragen geven wij antwoord in dit blogartikel.

Quooker kraan, een meerdelig systeem

Het Quooker systeem bestaat uit een kraan op het aanrecht en een reservoir in het kastje eronder met minimaal 3 liter kokend water. Ideaal wanneer er geen keukenboiler in het keukenkastje staat en… nooit meer wachten tot het water kookt! 

Hoe energiezuinig is de Quooker kraan?

Dankzij de gepatenteerde hoogvacuüm-isolatie gebruikt een Quooker-systeem heel weinig energie. Er is slechts 10 watt nodig om het water boven het kookpunt te bewaren, dat is nog minder dan een internetmodem.

Quooker geeft direct kokend water uit de kraan

Waterbesparend systeem

De Quooker kraan geeft direct warm water, dus je hoeft het water niet meer te laten stromen. Daarnaast tap je nooit meer dan de gewenste hoeveelheid kokend water. Water in een waterkoker wordt vaak vergeten, waardoor het opnieuw aan de kook moet worden gebracht. Het water uit een Quookerkraan kun je direct gebruiken voor koffie, thee of om eten te koken.

Met een Quooker kun je dus het energie- en waterverbruik flink terugbrengen. Quooker bewijst dat de luxe en comfort van direct kokend én warm water ook duurzaam kan zijn.

Quooker bewijst dat de luxe en comfort van direct kokend én warm water ook duurzaam kan zijn.

Koken als een chefkok, met direct kokend water

* Onze juni-actie voor een gratis Quooker kraan is inmiddels verlopen. Houd onze socialmediakanalen en blog in de gaten voor nieuwe acties.

Dit blogartikel delen?

In dit artikel

Kom langs en laat u inspireren

We nemen graag de tijd om u te helpen met een persoonlijk advies op maat voor uw nieuwe keuken. De koffie staat klaar!